Infinite velocity For Centric

<Een flinke kwaliteits­injectie dankzij een modern Test Automation Framework>

Al 30 jaar voorziet Centric haar klanten van technologische oplossingen en hoogwaardige IT-diensten. Met 80% van de markt als klant is Centric marktleider op gebied van IT-diensten gericht op gemeenten. Om de kwaliteit van haar diensten te waarborgen wordt er continu geïnnoveerd.

Martijn Schutten, Manager Software Development heeft Wiconic ingeschakeld om mee te denken in de mogelijkheden die innovatie mogelijk maakt.

Het resultaat: één next-generation Test Automation Framework dat de losse frameworks vervangt. Inmiddels werkt Centric al twee jaar met Wiconic en spreken de resultaten voor zich.

DE OPDRACHT</>

Wat hebben we gedaan

  • Test Automation Framework 
  • Snel, flexibel en slim 
  • Moderne en gebruiksvriendelijke UI 

Behoefte aan extra kennis</>

Test Automation is niet nieuw voor Centric. Dit werd al uitgebreid gedaan. Martijn was vooral op zoek naar de volgende stap om de kwaliteit van de producten continu te verbeteren.

De organisatie groeide en dus kwamen er ook steeds meer domeinspecialisten. Deze specialisten ontbrak het echter aan voldoende technische kennis. Vanuit Martijn was er behoefte aan een moderne applicatie waar iedereen mee overweg kan.

Een frisse en gebruiksvriendelijke UI drag & drop tool. Met deze tool voert een domeinspecialist eenvoudig nieuwe testitems in het Test Automation Framework. 

“Het is voor ons een heel belangrijk onderwerp waar we veel in investeren. Al onze testers moeten automatische tests kunnen uitvoeren. Onze SAAS-oplossingen vragen om snel en vaak uitvoeren van tests. We willen namelijk continu de kwaliteit van onze producten verbeteren.”

MARTIJN SCHUTTEN
MANAGER SOFTWARE DEVELOPMENT CENTRIC 

Een lot uit de loterij</>

De relatie met Wiconic is ontstaan door de nauwe contacten tussen Jan Vlietland, Founder Wiconic, en de directie van Centric. Waar Wiconic zich in onderscheidt is de brugfunctie die ze vervullen tussen toptalent en kennis vanuit universiteiten en hogescholen.

Wiconic heeft in een bemiddelende rol Wilco Bazen, Lead Test Automation Wiconic, voorgesteld. Wilco bleek een lot uit de loterij. Een technologische duizendpoot met veel kennis, snelheid en leergierigheid. Hij wordt ook weleens de kameleon genoemd. Hij vervult allerlei verschillende rollen: programmeur, productowner, scrummaster, adviseur en kennisdeler.

Daarnaast is hij ook erg sociaal en organisatorisch. Met zijn helpende hand en kennis hebben we een Test Automation project opgezet waarin bestaande frameworks geïntegreerd zijn in één groot framework.

“De uitdaging om verschillende technieken met elkaar te verbinden is erg groot, en dit zorgt eindelijk voor een uitdaging waar ik mij in vast kan bijten. Hierbij gebruiken wij de kennis die er in het verleden is opgedaan bij Wiconic passen dit direct toe. Iets past niet? Daar gaan wij research voor doen om het wel passend te maken. Binnen de gestelde grenzen is ‘kan niet’ geen antwoord.” 

WILCO BAZEN
LEAD TEST AUTOMATION WICONIC

<Dit smaakt naar meer>

Met het Framework hebben we een boost gekregen in kwaliteit en stabiliteit. We kunnen de klant beter bedienen.

Bugs worden in een vroeg stadium ontdekt en opgelost en hierdoor kunnen we meer testen in een kortere tijd. Doordat er veel meer en sneller kan worden getest met minder complicaties is het vaker releasen ook mogelijk. Het nieuwe Framework is erg succesvol gebleken.

Zo succesvol dat het ook wordt ingezet in de retail. Deze samenwerking heeft een positieve indruk achtergelaten en dus zijn we al in gesprek voor nog meer innovatieve oplossingen. The future is bright.

<solutions that shape tomorrow made possible with>

What’s New</>