Infinite velocity For Centric

<Een flinke kwaliteits­injectie dankzij een modern Test Automation Framework>

Al 30 jaar voorziet Centric haar klanten van technologische oplossingen en hoogwaardige IT-diensten. Met 80% van de markt als klant is Centric marktleider op gebied van IT-diensten aan gemeenten. Om de kwaliteit van haar diensten te waarborgen wordt er continu geïnnoveerd.

Martijn Schutten, Manager Software Development heeft Wiconic ingeschakeld voor het innoveren van het Centric IT landschap. Het resultaat: één next-generation Test Automation platform dat een groot aantal losse frameworks vervangt.

DE OPDRACHT</>

Wat hebben we gedaan

  • Uitrol Test Automation platform
  • Verhogen User Experience
  • Ontwikkeling van API’s
  • Snelle, flexibele en slimme Process Automatio

Behoefte aan extra kennis</>

Martijn was op zoek naar de volgende stap om de kwaliteit van de producten continu te valideren en te verbeteren. Bij de groei van de organisatie ontbraken specialisten met voldoende technologische kennis. Er was grote behoefte aan een low-code testapplicatie voor de domeinspecialisten.

Het nieuwe test platform heeft een frisse en gebruiksvriendelijke User Interface met een drag ‘n drop tool. Met de tool voert een domeinspecialist eenvoudig nieuwe testitems toe aan het Test Automation platform dat vervolgens is ingebed in de Continuous Delivery pipelines.

“Test Automation was ons een heel belangrijk topic. Onze SAAS-oplossingen vragen om snel en vaak uitvoeren van tests. We willen namelijk continu de kwaliteit van onze producten verbeteren. In onze testcyclus voeren we de automatische tests nu continu uit.”

MARTIJN SCHUTTEN
MANAGER SOFTWARE DEVELOPMENT CENTRIC 

Een lot uit de loterij</>

De kracht van Wiconic is innovatie en vernieuwing. Deze innovatie wordt gevoed door toptalent en kennis vanuit universiteiten en hogescholen. Het Kenniscentrum Test Automation wordt geleid door de Lead Test Automation Wiconic. Wiconic heeft met haar kennis, snelheid en leergierigheid een grote verbeterslag gemaakt. Ze vervullen de rollen programmeur, productowner, scrummaster, adviseur en kennisdeler.

Daarnaast zijn de consultants van Wiconic sociaal en organisatorisch. Met helpende hand en kennis hebben ze het Test Automation project opgezet en succesvol gerealiseerd, waarin bestaande frameworks zijn geïntegreerd in één groot test automation platform.

Verschillende technieken met elkaar verbinden is een grote uitdaging die Wiconic dagelijks aangaat. Hierbij gebruikt Wiconic de kennis die er in het verleden is opgedaan en past dit direct toe. Iets past niet? Daar verricht Wiconic onderzoek naar om het wel passend te maken. Binnen de gestelde grenzen is ‘kan niet’ geen antwoord.

<Dit smaakt naar meer>

Met het Framework hebben we een boost gekregen in kwaliteit en stabiliteit. We kunnen de klant beter bedienen.

Bugs worden in een vroeg stadium ontdekt en opgelost. Hierdoor kan Centric nu meer testen in een kortere tijd. Doordat er veel meer en sneller wordt getest met minder complicaties is veel vaker releasen mogelijk. Het nieuwe testplatform is dan ook erg succesvol gebleken.

Het framework is zo succesvol dat het ook wordt ingezet in andere sectoren waarvoor Centric diensten levert. De samenwerking heeft een positieve indruk achtergelaten en zijn we in gesprek voor meer innovatieve oplossingen. Creating Solutions that Shape Tomorrow !

What’s New</>