Infinite velocity For Centric

<Een flinke kwaliteits­injectie dankzij een modern Test Automation Framework>

Al 30 jaar voorziet Centric haar klanten van technologische oplossingen en hoogwaardige IT-diensten. Met 80% van de markt als klant is Centric marktleider op gebied van IT-diensten aan gemeenten. Om de kwaliteit van haar diensten te waarborgen wordt er continu geïnnoveerd.

Martijn Schutten, Manager Software Development heeft Wiconic ingeschakeld voor het innoveren van het Centric IT landschap. Het resultaat: één next-generation Test Automation Framework dat een groot aantal losse frameworks heeft vervangen.

DE OPDRACHT</>

Wat hebben we gedaan

  • Implementatie Test Automation Framework 
  • Snelle, flexibele en slimme Robot Process Automation
  • Uitrol van moderne en gebruiksvriendelijke User Interfaces

Behoefte aan extra kennis</>

Martijn was op zoek naar de volgende stap om de kwaliteit van de producten continu te valideren en te verbeteren. Door de groei van de organisatie kwamen er steeds meer domeinspecialisten. Het ontbrak bij deze specialisten aan voldoende technische kennis. Er was grote behoefte aan een gebruiksvriendelijke testapplicatie voor de domeinspecialisten.

Het huidige testframework heeft een frisse en gebruiksvriendelijke User Interface met een drag ‘n drop tool. Met deze tool voert een domeinspecialist eenvoudig nieuwe testitems toe aan het Test Automation Framework.

“Test Automation is voor ons een heel belangrijk onderwerp. Onze testers voeren continu automatische tests uit. Onze SAAS-oplossingen vragen om snel en vaak uitvoeren van tests. We willen namelijk continu de kwaliteit van onze producten verbeteren.”

MARTIJN SCHUTTEN
MANAGER SOFTWARE DEVELOPMENT CENTRIC 

Een lot uit de loterij</>

De kracht van Wiconic is innovatie en vernieuwing. Deze innovatie wordt gevoed door toptalent en kennis vanuit universiteiten en hogescholen. Het Kenniscentrum Test Automation wordt geleid door Wilco Bazen, Lead Test Automation Wiconic. Wilco als technologische duizendpoot heeft met zijn kennis, snelheid en leergierigheid een grote verbeterslag gemaakt. Hij vervult de rollen programmeur, productowner, scrummaster, adviseur en kennisdeler.

Daarnaast is hij ook erg sociaal en organisatorisch. Met zijn helpende hand en kennis heeft Wilco het Test Automation project opgezet en succesvol gerealiseerd, waarin bestaande frameworks zijn geïntegreerd in één groot framework.

“Verschillende technieken met elkaar verbinden is een grote uitdaging die Wiconic dagelijks aangaat. Hierbij gebruiken wij de kennis die er in het verleden is opgedaan en passen dit direct toe. Iets past niet? Daar verrichten we onderzoek voor om het wel passend te maken. Binnen de gestelde grenzen is ‘kan niet’ geen antwoord.” 

WILCO BAZEN
LEAD TEST AUTOMATION WICONIC

<Dit smaakt naar meer>

Met het Framework hebben we een boost gekregen in kwaliteit en stabiliteit. We kunnen de klant beter bedienen.

Bugs worden in een vroeg stadium ontdekt en opgelost en hierdoor kunnen we meer testen in een kortere tijd. Doordat er veel meer en sneller kan worden getest met minder complicaties is het vaker releasen ook mogelijk. Het nieuwe Framework is erg succesvol gebleken.

Het framework is zo succesvol dat het ook wordt ingezet in andere sectoren. De samenwerking heeft een positieve indruk achtergelaten en dus zijn we al in gesprek voor nog meer innovatieve oplossingen. The future is bright.

<solutions that shape tomorrow made possible with>

What’s New</>