<Met Wiconium automatiseert u testprocessen zonder programmeerkennis>

<Testautomatisering was nog nooit zo eenvoudig>

Wiconium

Wiconium

<Low code test automation platform>

Is het mogelijk om om een platform te bouwen dat testautomatisering toegankelijk maakt voor professionals zonder programmeerkennis? Deze vraag werd gesteld aan Wiconic Labs. Ons antwoord: Wiconium !! Met Wiconium simuleert u bedrijfsprocessen voor geautomatiseerde testen zonder programmeertaal.

Creëer geautomatiseerde Out-of-the-box tests van User interfaces, Applicatie interfaces en Databases. Wiconium voert deze vervolgens voor u uit. Met behulp van een intuïtieve user interface maakt u binnen enkele minuten uw eerste geautomatiseerde tests. Testautomatisering was nog nooit zo eenvoudig!

Digitale informatie maakt een onmisbaar deel uit van ons werkleven. Om deze informatie te benaderen, beheren en te delen zijn er in de afgelopen twintig jaar talloze businessapplicaties ontwikkeld. Wegens de complexiteit en afhankelijkheid van deze business applicaties is het goed documenteren en testen van applicatie essentieel. Elke aanpassing of nieuwe functie moet grondig worden getest.

De uitdaging is daarbij dat u behoorlijk wat technische kennis nodig hebt om automatische tests te realiseren. Daar komt bij dat voor het testen van backend, API-laag en user interface voor elke programmeertaal andere tools nodig zijn. Denk aan tools zoals Playwright en Selenium.

Als u bijvoorbeeld voor Selenium kiest heeft is het nadeel dat u geen gebruik kunt maken van de sterke punten van de Playwright bibliotheek.

Maak kennis met Wiconium, ons in-house product.</>

 

 

Wiconium is het platform waarmee u testprocessen automatiseert. Met Wiconium realiseer u tests zonder dat u een programmeertaal hoeft te leren. In Wiconium schakelt u gemakkelijk tussen tools, zoals Selenium en Playwright.

 

Met Wiconium creëert u out-of-the-box UI, API en DB testflows en voert deze vervolgens uit.</>

Met behulp van een intuïtieve user interface voert u binnen enkele minuten uw eerste automatische test uit. Om het maken van een testscenario te vereenvoudigen heeft Wiconium een opnamefunctie. Met de opnamefunctie genereert u tests zonder dat er XPath- of HTML-kennis nodig is. Na het opnemen speelt u de opgenomen test af met de tool naar keuze.

 

Elke bedrijfsomgeving kent specifieke pre-condities en post-condities. In de praktijk zijn de pre- of post-condities voor veel tests hetzelfde. Wiconium gebruikt keywords voor het managen van deze pre- en postcondities. Deze keywords stelt Wiconium ter beschikking voor hergebruik, zoals een muisklik op een web element, of controle van een verwachte waarde.

<Bedrijfsbreed inzetbaar>

Wiconium is gemaakt met softwaretesters en gemaakt voor iedereen die software test. Vanuit deze filosofie is Wiconic gedreven om het leven en het werk van testers en ontwikkelteams te vereenvoudigen. Geen moeilijke processen, tools en overhead: kwaliteit leveren en garanderen. Omdat het gebruik Wiconium zo eenvoudig is, kan iedereen zonder technische kennis tests en testflows automatiseren.

Ook als verschillende teams in een organisatie verschillende tools brengt u dat met Wiconium samen in een platform. Wiconium levert daardoor tijdwinst bij wisselen van medewerkers tussen ontwikkelteams.

Wilt u meer weten over Wiconium of gewoon sparren over Test Automation? Neem contact op! Of lees eerst meer over de Wiconic Test Automation Services.