<Met Wiconium automatiseer je testprocessen zonder programmeerkennis>

<Testautomatisering was nog nooit zo eenvoudig>

Wiconium

Wiconium

<Low code test automation platform>

Is het mogelijk om om een platform te bouwen dat testautomatisering toegankelijk maakt voor professionals zonder programmeerkennis? Deze vraag werd gesteld aan Wiconic Labs. Ons antwoord: Wiconium !! Met Wiconium simuleer je bedrijfsprocessen voor geautomatiseerde testen zonder programmeertaal.

Creëer geautomatiseerde Out-of-the-box tests van User interfaces, Applicatie interfaces en Databases. Wiconium voert deze vervolgens voor je uit. Met behulp van een intuïtieve user interface maak je binnen enkele minuten je eerste geautomatiseerde tests. Testautomatisering was nog nooit zo eenvoudig!

Digitale informatie maakt een onmisbaar deel uit van ons werkleven. Om deze informatie te benaderen, beheren en te delen zijn er in de afgelopen twintig jaar talloze businessapplicaties ontwikkeld. Wegens de complexiteit en afhankelijkheid van deze business applicaties is het goed documenteren en testen van applicatie essentieel. Elke aanpassing of nieuwe functie moet grondig worden getest.

De uitdaging is daarbij dat je behoorlijk wat technische kennis nodig hebt om automatische tests te realiseren. Daar komt bij dat voor het testen van backend, API-laag en user interface voor elke programmeertaal andere tools nodig zijn. Denk aan tools zoals Playwright en Selenium.

Als je bijvoorbeeld voor Selenium kiest heeft is het nadeel dat je geen gebruik kan maken van de sterke punten van de Playwright bibliotheek.

Maak kennis met Wiconium, ons in-house product.</>

 

 

Wiconium is het platform waarmee je testprocessen automatiseert. Met Wiconium realiseer je tests zonder dat je een programmeertaal hoeft te leren. In Wiconium schakel je gemakkelijk tussen tools, zoals Selenium en Playwright.

 

Met Wiconium creëer je out-of-the-box UI, API en DB testflows en voert deze vervolgens uit.</>

Met behulp van een intuïtieve user interface voer je binnen enkele minuten je eerste automatische test uit. Om het maken van een testscenario te vereenvoudigen heeft Wiconium een opnamefunctie. Met de opnamefunctie genereer je tests zonder dat er XPath- of HTML-kennis nodig is. Na het opnemen speel je de opgenomen test af met de tool naar keuze.

 

Elke bedrijfsomgeving kent specifieke pre-condities en post-condities. In de praktijk zijn de pre- of post-condities voor veel tests hetzelfde. Wiconium gebruikt keywords voor het managen van deze pre- en postcondities. Deze keywords stelt Wiconium ter beschikking voor hergebruik, zoals een muisklik op een web element, of controle van een verwachte waarde.

<Bedrijfsbreed inzetbaar>

Wiconium is gemaakt met softwaretesters en gemaakt voor iedereen die software test. Vanuit deze filosofie is Wiconic gedreven om het leven en het werk van testers en ontwikkelteams te vereenvoudigen. Geen moeilijke processen, tools en overhead: kwaliteit leveren en garanderen. Omdat het gebruik Wiconium zo eenvoudig is, kan iedereen zonder technische kennis tests en testflows automatiseren.

Ook als verschillende teams in een organisatie verschillende tools breng je dat met Wiconium samen in een platform. Wiconium levert daardoor tijdwinst bij wisselen van medewerkers tussen ontwikkelteams.

Wil je meer weten over Wiconium of gewoon sparren over Test Automation? Neem contact op! Of lees eerst meer over de Wiconic Test Automation Services.