INFINITE VELOCITY FOR PRORAIL

<Dankzij Test Automation van Wiconic is de weg weer open naar structurele verbeteringen in een groot ICT-project bij ProRail>

Decennialang is ProRail een begrip in Nederland met hun beheer van het spoorwegnet. ProRail denkt vooruit, zodat de reizigers een vlekkeloze reis ervaren.

Huud Ouwehand, productbeheerder ProRail, werkt al 20 jaar bij ProRail en vond het tijd voor verbeteringen en meer innovatie in een ICT-project. Sinds 2020 omarmt ProRail de Test Automation service van Wiconic.

Dankzij Test Automation is de verbeter- en innovatieslag in een stroomversnelling terechtgekomen. Met als gevolg veel meer testen, veel meer datavergaring, meer tijd en ruimte om de focus te verleggen op de behoeftes van de klant.

De opdracht</>

Wat hebben we gedaan

  • Test Automation
  • Sneller releasen
  • Vroegtijdige opsporing en eliminatie van bugs

Zoektocht naar oplossingen</>

ProRail heeft met Huud een ambitieuze IT’er in huis die graag wil verbeteren en innoveren, maar daar was niet genoeg tijd en ruimte voor. De onzichtbare muur werd alsmaar groter.

Huud vond het tijd voor een zoektocht naar oplossingen. In zijn zoektocht naar antwoorden op zijn DevOps vragen kwam hij uit bij een Test Automation masterclass van Dr. Jan Vlietland, oprichter van Wiconic.

Al snel werd het enthousiasme vertienvoudigd toen Jan het had over elke 13,6 seconden releasen. Lopende band releasen. Dit was absoluut niet haalbaar met de huidige architectuur, frameworks en kennis. Vanuit deze sessie zag Huud meteen mogelijkheden binnen het project om verbeteringen toe te passen op de uitdagingen van ProRail. Een assessment was de eerste logische stap. 

“Het liep vast bij de hoge werkdruk bij het ontwikkelteam, er kon niet snel geleverd worden, de projecthygiëne was niet op orde en de architectuur was niet goed genoeg. Het werd te complex. Totdat Wiconic een Test Automation Framework had opgezet. De kwaliteit van de software is hierdoor flink verbeterd.” 

HUUD OUWEHAND
PRODUCTBEHEERDER PRORAIL

Een wereld van verschil</>

Uit het assessment vloeide een op maat gemaakte oplossing voort. Wiconic ging meteen aan de slag en binnen no-time stond er een Test Automation Framework.

De testers binnen ProRail werden getraind en ondersteund bij het werken met dit Framework. Er staan nu mooie dashboards die het management makkelijk kan aflezen. De status van het testproces is visueel op de dashboards af te lezen. Een stukje transparantie die de band tussen IT en MT ten goede komt.

Resultaat hiervan is ook dat er veel meer informatie beschikbaar is waarmee je de kwaliteit kan monitoren. Er is plotseling duidelijk waar de performance kan worden verbeterd. Bugs worden in een veel eerder stadium gevonden en worden snel opgelost.

Sinds het gebruik van de diensten van Wiconic is de kwaliteit van de software verhoogd, de overleggen over operationele bevindingen zijn nagenoeg niet meer nodig en is er tijd vrijgekomen om te innoveren en aan de klantbehoefte te voldoen. Een wereld van verschil. 

“Gaaf, om zo veel verschil te kunnen maken binnen een team. Wat mij vooral opviel bij de implementatie van het Test Automation Framework is dat het door het hele team gedragen wordt. Het enthousiasme spat ervan af. Dankzij de fijne samenwerking met het team en de vrijheid die er mogelijk was heeft het opzetten van het Test Automation Framework een gigantische positieve impact geleverd in het software ontwikkel traject.” 

WILCO BAZEN
LEAD TEST AUTOMATION WICONIC

<Speed is everything>

Wiconic weet kwalitatieve oplossingen aan te bieden, maar onderscheidt zich vooral in het waarborgen van die kwaliteit.

Er wordt niet in kortetermijnoplossingen gedacht.

Door te beginnen met masterclasses, trainingen en assessments die specifieke uitdagingen blootstellen weet je precies wat voor oplossing jij nodig hebt. Wiconic staat voor speed, quality en reliability.

<SOLUTIONS THAT SHAPE TOMORROW MADE POSSIBLE WITH>