INFINITE VELOCITY FOR PRORAIL

<Dankzij Test Automation van Wiconic is de weg weer open naar structurele verbeteringen in de IT-organisatie bij ProRail>

Decennialang is ProRail een begrip in Nederland met hun beheer van het spoorwegnet. ProRail denkt vooruit, zodat de reizigers een vlekkeloze reis ervaren.

Huud Ouwehand, productbeheerder ProRail, werkt al 20 jaar bij ProRail en wilde een groot ICT-project innoveren. Sinds 2020 omarmt ProRail daarom de innovatieservices van Wiconic.

Dankzij het realiseren van ontwikkelstraten met Continuous Integration, Test Automation en Continuous Deployments is de verbeter- en innovatieslag in een stroomversnelling gekomen. Met als gevolg veel hogere testcoverage, veel meer datavergaring en meer aandacht voor de klantbehoefte.

De opdracht</>

Wat hebben we gedaan

  • Ontwikkelen Continuous Delivery pipelines
  • Realiseren Test Automation
  • Verhogen release frequentie
  • Verkorten time2market
  • Shift-left: vroegtijdige opsporing en eliminatie van bugs

Zoektocht naar oplossingen</>

ProRail heeft met Huud een ambitieuze innovator in huis die wil verbeteren en innoveren. Echter hier was onvoldoende tijd en ruimte voor. Deze onzichtbare muur werd alsmaar groter.

Huud vond het tijd voor een zoektocht naar oplossingen. In zijn zoektocht naar antwoorden heeft zijn IT-organisatie deelgenomen aan de Infinite Velocity masterclass van Wiconic. Zijn enthousiasme vertienvoudigde in deze masterclass met het voorbeeld van Amazon, dat al in 2011 elke 11,6 seconden releasete.

Als een lopende band releasen. Dit was absoluut niet haalbaar met de ProRail-architectuur, -frameworks en -kennis. ProRail zag nu de mogelijkheden binnen het project om verbeteringen toe te passen op de uitdagingen. Een assessment was de eerstvolgende logische stap.

“Het liep vast op de hoge werkdruk bij het ontwikkelteam. Er kon niet snel geleverd worden, de projecthygiëne was niet op orde en de architectuur was niet goed genoeg. Het werd te complex. Totdat Wiconic Continuous Delivery pipelines en Test Automation Platform had opgezet. De kwaliteit van de software is hierdoor flink verbeterd en er kan nu veel sneller geleverd worden.”

HUUD OUWEHAND
PRODUCTBEHEERDER PRORAIL

Een wereld van verschil</>

Uit het assessment vloeide een op maat gemaakte oplossing. Wiconic ging meteen aan de slag en in korte tijd stondenn er ontwikkelstraten met een Test Automation platform.

De testers binnen ProRail zijn getraind en ondersteund bij het werken met het platform. Eenvoudig te lezen dashboards visualiseren de status en resultaten van het testproces voor het management. Een stuk transparantie die de band tussen IT en MT versterkt.

Afgeleid resultaat is een toename van beschikbare informatie voor het monitoren van de kwaliteit. Er is duidelijkheid waar de performance is verbeterd. Bugs vinden we ook in een veel eerder stadium en lossen we ook veel sneller op.

Sinds de inzet van Wiconic is de kwaliteit van de software verhoogd, de overleggen over operationele bevindingen zijn niet meer nodig en is er tijd vrijgekomen om te innoveren en aan de klantbehoefte te voldoen. Een wereld van verschil!

Gaaf, om zo veel verschil te maken in een organisatie. Wat de Wiconic expert opviel bij de implementatie van het Test Automation Framework is de gedragenheid door het hele team. Het enthousiasme spat ervan af. Dankzij de fijne samenwerking met het team en de vrijheid bij het opzetten van het Test Automation platform hebben we een grote positieve impact geleverd in de ontwikkelstraten.

<Speed is everything>

Wiconic biedt kwalitatieve oplossingen en onderscheidt zich in het waarborgen van die kwaliteit.

Wiconic denkt niet alleen aan de kortetermijn oplossingen en levert duurzaam gedragen resultaten.

Met de masterclasses, trainingen en assessments die de specifieke uitdagingen blootleggen weet u precies welke oplossing u nodig hebt. Creating Solutions that Shape Tomorrow.