Infinite velocity For 9292

<Wiconic geeft de ambities van 9292 een boost >

Als u met het openbaar vervoer reist kunt u er eigenlijk niet meer omheen: 9292. Wat ooit begon als landelijk telefoonnummer waar u naar kon bellen om uw reis te plannen is 9292 tegenwoordig Nederlands bekendste reisplanner.

Achter de bekende app en website zit een IT-organisatie dat continu zoekt naar innovaties, serviceverlening en vooruitdenken. Bij het uitbreiden van de diensten vroeg 9292 Wiconic om hun innovatie een boost te geven. Evelien Blom, Product Owner en Jasper Kreeft, Software Tester delen hun ervaringen. Wiconic heeft ons nieuwe mogelijkheden gebracht voor het verbeteren van de softwarevoorbrengingsprocessen.

DE OPDRACHT</>

Wat hebben we gerealiseerd

  • Innoveren van 9292 ontwikkelstraten
  • Opzet Continuous Delivery
  • Realisatie Test Automation
  • Verhogen datakwaliteit
  • Verbeteren Master Data Management

Van vraagstuk naar resultaat</>

Hoewel het huidige team altijd erg ambitieus is, ontbrak de kennis met betrekking tot het ontwikkelen van Test Automation en Continuous Delivery. Wiconic heeft samen met 9292 test frameworks geselecteerd, test automation opgezet en de continuous delivery pipelines verbeterd. Wiconic heeft in een vervolgfase de datakwaliteit van de Dienstregeling database verbeterd, op basis van data analytics.

“Wiconic kwam met haar kennis en drive als geroepen. Wij zaten al een tijdje te denken aan het verbeteren van onze tariefberekenings­software. We wilden deze software verbeteren aan de hand van Test Automation. Wiconic heeft de nieuwe Dienstregeling database gecleaned en de time to market flink verkort.”

JASPER KREEFT
SOFTWARE TESTER 9292

“Zowel Evelien als Jasper viel vooral één onderdeel van de samenwerking ontzettend op. De constentie in de geleverd kwaliteit.”

Innoveren kunt u leren </>

De samenwerking met Wiconic heeft de ambities van 9292 in een stroomversnelling gebracht. Met het verbeteren van de voortbrengingsketen bleek er veel meer mogelijk. 

De stroomversnelling is door Wiconic gerealiseerd door het ontwikkelen van een applicatie, waardoor tariefdata zonder extra handelingen wordt ingelezen uit de cloud. Ook zijn automatische tests ontwikkeld voor controle op de data-integriteit bij het wegschrijven naar de datastores.

Op basis van onze opdracht heeft Wiconic een Test Automation Framework uitgerold. We zijn erg blij met de resultaten. We innoveren door middel van de specialistische kennis continu.”, aldus Evelien. 

“Ik ben begonnen met het schrijven van automatische tests om de verwerking van alle informatie, aangeleverd door de vervoerders, te controleren. Hierdoor wordt de kwaliteit van de entiteiten continu gewaarborgd.”

AMY, TEST AUTOMATION ENGINEER