Infinite velocity For 9292

<Young Professionals van Wiconic geven de ambities van 9292 een boost >

Als je met het openbaar vervoer reist kan je er eigenlijk niet meer omheen: 9292. Wat ooit begon als landelijk telefoonnummer waar je naar kon bellen om je reis te plannen is tegenwoordig Nederlands bekendste reisplanner.

Achter de bekende app en website zit een hardwerkend team dat constant bezig is met innovatie, service en vooruitdenken. Bij het uitbreiden van de diensten had 9292 echter een helpende hand nodig. Evelien Blom, Product Owner en Jasper Kreeft, Software Tester delen hun ervaringen. Met Wiconic worden er deuren geopend met mogelijkheden.

DE OPDRACHT</>

Wat hebben we gedaan

  • Test Automation
  • Young Professionals
  • Innovatie

Van uitdaging naar uitvoering </>

Hoewel het huidige team altijd erg ambitieus is, ontbrak het ze aan de nodige kennis met betrekking tot het ontwikkelen van een Test Automation Framework. Een framework dat zij graag wilden inzetten voor het testen van onder andere de tariefberekeningen software. In de zoektocht naar technische ondersteuning, voor dit project, kwam Wiconic op het pad.

Het plan om de software voor tariefberekeningen te testen vond Jan een interessant project. In samenwerking met studenten uit het Young Professional Program™️ heeft 9292 dit project gerealiseerd. Amy Mastwijk, Young Professional™, werd met haar Test Automation kennis ingezet en heeft dit vlekkeloos uitgevoerd.

Mede door dit project kreeg Amy daarna meteen weer een vervolgopdracht. Deze keer om de gloednieuwe Dienstregeling database te testen. Aan de hand van haar testresultaten werd inzichtelijk waar nog de verschillen zaten in de export data van de oude ten opzichte van  de nieuwe database. Deze konden vervolgens direct hersteld worden met als gevolg een succesvolle migratie!

“Amy kwam met haar kennis als geroepen. Wij zaten al een tijdje te denken aan het verbeteren van onze tariefberekenings­software. We wilden deze software verbeteren aan de hand van Test Automation. Amy heeft vervolgens met haar tests de nieuwe Dienstregeling database uitgebreid getest en de time to market flink doen verkorten.”

JASPER KREEFT
SOFTWARE TESTER 9292

Innoveren kun je leren </>

De samenwerking met Wiconic heeft de ambities van 9292 in een stroomversnelling gebracht. Ineens was er zoveel meer mogelijk. Naast Amy werd ook Johan als Young Professional ingezet. Ook hij liet zich in korte tijd als waardevolle toevoeging gelden.

De stroomversnelling vloeide o.a. voort uit een applicatie die door Amy en Johan is geschreven. Ze hebben er in eerste instantie samen voor gezorgd dat tariefdata zonder extra handelingen ingelezen kon worden uit de cloud. Vervolgens hebben Amy en Johan tests geschreven die controleerden of de data goed in de database werd weggeschreven.

Dit was een succes en dus werd het uitgebreid naar het controleren van reisadviezen en de daarbij behorende tarieven. Op basis van onze opdracht heeft Wiconic een Test Automation Framework uitgerold en kunnen de Young Professionals onze wensen verwezenlijken. We zijn erg blij met deze nieuwe krachten. We kunnen op deze manier blijven innoveren en uitbreiden.”, aldus Evelien. 

“Ik ben begonnen met automatische tests schrijven om de verwerking van alle informatie, aangeleverd door de vervoerders, te controleren. Hiermee zijn meerdere fouten binnen de afstanden en tarieven gevonden.”

AMY MASTWIJK
TEST AUTOMATION YOUNG PROFESSIONAL

<Kwaliteit, persoonlijk­heid en consistentie >

Zowel Evelien als Jasper viel vooral één onderdeel van de samenwerking ontzettend op. De mate van constante kwaliteit die de Young Professionals leverden.

Voorheen werd er niet eens aan gedacht om studenten in te huren, maar dit bleken niet zomaar studenten. Dit waren, zoals de naam al verklapt, daadwerkelijk jonge professionals. 

Met veel kennis, een snelle werkafhandeling en een leuke persoonlijkheid, hebben inmiddels 6 Young Professionals  zich echt in de kijker gespeeld bij 9292.

Wiconic heeft hiermee een goudmijn in handen. De samenwerking met universiteiten en het omarmen van de wetenschap maakt Wiconic écht onderscheidend. 

<solutions that shape tomorrow made possible with>