Wiconic TechCafé: Testautomatisering in complexe ketens

<Datum: 10 mei 2023>

Gaat je hart sneller kloppen van Tech? Vind je het leuk om met andere IT-professionals te sparren? Vind je het interessant om boeiende talks te horen over software-innovaties?

Dan heten we je welkom op het Wiconic TechCafé, bij ons op kantoor. Dé informele ontmoetingsplaats voor de wereld van tech, software-trends en software-innovaties.

Het onderwerp van dit TechCafé is de Digitale transformatie en het belang van ketentesten & contracttesting.

 

<Digitale transformatie >

Veel bedrijven zitten midden in de digitale transformatie. Na de digitale transformatie is een bedrijf slanker, efficiënter en innovatiever, met gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en datagestuurde bedrijfsvoering. Om deze transformatie mogelijk te maken worden workloads in hoog tempo naar de cloud gemigreerd. Door workloads in de cloud vereenvoudig je sterk de toegang en analytics. 

De impact van de cloudmigratie op de bedrijfsvoering is groot, doordat alle workloads verhuizen, inclusief applicaties, business logica en databases. Daarbij neemt de frequentie van nieuwe releases doorgaans sterk toe na migratie naar de cloud. Daar komt bij dat software architecturen vaak worden geoptimaliseerd voor de cloud. Dat optimaliseren vereist vaak het herontwerpen van de software-architectuur. 

In dit TechCafé leggen we uit wat de impact van de digitale transformatie is op IT-architecturen en specifiek daarin software-architecturen. Vanuit dat vertrekpunt leggen we de testpyramide uit en het belang van shift-left in de Continuous Delivery cycle. Vervolgens leggen we uit wat de voorwaarden zijn op elk niveau van de testpyramide. Daarna zoomen we uit naar het testen van applicatieketens en business ketens en daarin het belang van contractual based testing.  

Waar het IT-landschap wijzigt ontstaan verstoringen. Je ziet dit dagelijks in de media. Door de digitale transformatie neemt dan ook de behoefte aan testen sterk toe. Die behoefte aan testen loopt van het testen van kleine delen (units) tot aan het testen van gehele business ketens. 

“Waar het IT-landschap wijzigt ontstaan verstoringen. Je ziet dit dagelijks in de media. “

Lijkt jouw ketentest op een bak met legoblokjes, zonder begin en einde? Loop je tegen problemen aan met test automation in lange, complexe softwareketens, die per definitie falen? Lukt het niet om de pre-condities juist te zetten over de gehele keten?

Kom dan naar ons volgende Wiconic TechCafé en laat je inspireren:

17:00 Inloop en eten
18:00 Key-note – Digitale Transformatie
18:20 Het testvak in tijden van revolutie – Bart Knaack
19:10 Break
19:30 Test Pyramides en Ketentesten – Remko Seelig
20:25 Afsluiting
20:30 Netwerken en napraten
21:00 Einde

Graag tot dan !

Ewoud van Rossem

“Remko Seelig considers himself a technical agilist. He strongly believes that almost every task can be performed in smaller, low-risk, trivial changes. Whether his assignment is coding, infrastructure or coaching related, he tries to live this promise every day. As he fails regularly while trying to do so, that’s when interesting learnings are achieved.”

<Aanmelden>

TechCafé: het enige café in Nederland waar tech centraal staat.