Wiconic TechCafé: Testautomatisering in complexe ketens

<Datum: 10 mei 2023>

Gaat uw hart sneller kloppen van Tech? Vind u het leuk om met andere IT-professionals te sparren? Vind u het interessant om boeiende talks te horen over software-innovaties?

Dan heten we u welkom op het Wiconic TechCafé, bij ons op kantoor. Dé informele ontmoetingsplaats voor de wereld van tech, software-trends en software-innovaties.

 

“Waar het IT-landschap wijzigt ontstaan verstoringen. U ziet dit dagelijks in de media.”

<Programma>

Digitale transformatie Veel bedrijven zitten midden in de digitale transformatie. Na de digitale transformatie is een bedrijf slanker, efficiënter en innovatiever, met gedigitaliseerde bedrijfsprocessen en datagestuurde bedrijfsvoering. Om deze transformatie mogelijk te maken worden workloads in hoog tempo naar de cloud gemigreerd. Door workloads in de cloud vereenvoudig je sterk de toegang en analytics.

Impact op het IT-landschap

De impact van de cloudmigratie op de bedrijfsvoering is groot, doordat alle workloads verhuizen, inclusief applicaties, business logica en databases. Daarbij neemt de frequentie van nieuwe releases doorgaans sterk toe na migratie naar de cloud. Daarbij komt dat software architecturen vaak worden geoptimaliseerd voor de cloud. Dat optimaliseren vereist vaak het herontwerpen van de software-architectuur.

Belang van testen

Waar het IT-landschap wijzigt ontstaan verstoringen. U ziet dit dagelijks in de media. Door de digitale transformatie neemt dan ook de behoefte aan testen sterk toe. Die behoefte aan testen loopt van het testen van kleine delen (units) tot aan het testen van gehele business ketens.

TechCafe

In dit TechCafe gaan we dieper in op het testen in complexe ketens en de rol van test automation. Vanuit dat vertrekpunt leggen we de testpyramide uit en het belang van shift-left in de Continuous Delivery cycle. Vervolgens leggen we uit wat de voorwaarden zijn op elk niveau van de testpyramide. Daarna zoomen we uit naar het testen van applicatieketens en business ketens en daarin het belang van contractual based testing.

Infinite Velocity boekjes en placemats

Om het Infinite Velocity gedachtegoed nog eens na te lezen en meer inzicht te krijgen in het gedachtegoed, hebben we boekjes gemaakt. Deze zijn vandaag beschikbaar om mee te nemen. Verder hebben we Wiconic placemats laten maken met het Infinite Velocity framework. Deze zijn hier ook beschikbaar om mee te nemen naar het bedrijf waar u werkt.

“In de digitale transformatie zien we steeds meer bedrijfsprocessen onderling verbonden worden. Hierdoor werken fouten door in andere verbonden systemen. Ik neemt u mee in een ontdekkingstocht hoe we alle bewegende delen met elkaar in harmonie brengen en wat te doen om de kwaliteit van ketens te waarborgen, Bart Knaack”

Lijkt uw ketentest op een bak met legoblokjes, zonder begin en einde? Loopt u tegen problemen aan met test automation in lange, complexe softwareketens, die per definitie falen? Lukt het niet om de pre-condities juist te zetten over de gehele keten?

Kom dan naar ons volgende Wiconic TechCafé en laat u inspireren:

17:00 Inloop en eten
18:00 Key-note – Digitale Transformatie
18:20 Het testvak in tijden van revolutie – Bart Knaack
19:10 Break
19:30 Test Pyramides en Ketentesten – Remko Seelig
20:25 Afsluiting
20:30 Netwerken en napraten
21:00 Einde

Graag tot dan !

Ewoud van Rossem

“I strongly believe that almost every task can be performed in smaller, low-risk, trivial changes. Whether it’s coding, infrastructure or coaching related, I try to live this promise every day. As I fail regularly trying to do so, I learn and grow, Remko Seelig”

<Aanmelden>

TechCafé: het enige café in Nederland waar tech centraal staat.