Power Automate in Dynamics365

In 2021 is Wiconic gestart met de bouw van Artemis365, met als doel om één bron te hebben voor gegevens. Artemis365 is gebaseerd op Microsoft Dynamics365 en het Power Platform. In mijn blog vertel ik meer over deze ontwikkeling.

Auteur:

Kenniscentrum Cloud Software Engineering

CTO – Artemis365

Bij de meeste bedrijven worden dezelfde gegevens in meerdere systemen ingevoerd. Vervolgens worden deze gegevens nogmaals handmatig in documenten overgenomen om ze daarna naar externe partijen te sturen. Deze werkwijze is inefficiënt en foutgevoelig. Verder ontstaan er onherroepelijk verschillen in data, waardoor onduidelijk is welk systeem de juiste data bevat. Dat zoeken naar de juiste data leidt tot nog veel meer inefficiëntie.

Wiconic heeft als motto, ‘single source of truth’. Daarom zijn we in 2021 gestart met de bouw van Artemis365, met als doel om één bron te hebben voor gegevens. Artemis365 vormt vanaf 2022 inmiddels de backbone van ons IT-landschap.

Artemis365 is gebouwd op het Microsoft Dynamics365 en het Power platform.

Het Microsoft Power Platform blijkt een krachtig low-code platform. Met het Power Platform bouwen gebruikers bedrijfsapplicaties op maat zonder de traditioneel programmacode, zoals we ook bij Wiconic voor Artemis365 hebben gedaan.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe je functionaliteit ontwikkelt, zonder programmacode:

<Voordelen van het Power Platform>

Het Power Platform bestaat uit meerdere onderdelen. Een van die onderdelen is Power Automate. Artemis365 genereert met Power Automate bijvoorbeeld geautomatiseerd contracten en bewaart deze in een overzichtelijke mappenstructuur op SharePoint. Dergelijke toepassingen op het Power platform bouw je met behulp van sjablonen. Op het web zijn talloze voorbeelden te vinden.

De voordelen van het gebruik van het Power Platform zijn:

  • De mogelijkheid om snel applicaties te bouwen met beperkte technische kennis.
  • De mogelijkheid om gestandaardiseerd gegevens uit verschillende bronnen te koppelen.
  • De mogelijkheid om applicaties eenvoudig met anderen te delen.
  • Vriendelijk in gebruik.
  • Een grafische interface voor slepen, klikken en toevoegen van acties.
  • Ingebouwde zelfstudie-mogelijkheden.

<Power Apps>

Met Power Apps voeg je een User Interface toe aan je functionaliteit. Met Power Apps bouw je een verscheidenheid aan zakelijke apps, waaronder klantrelatiebeheer (CRM), human resources (HR) en projectbeheer/boekhouding (ERP). Ook bouw je met Power Apps applicaties voor mobiele apparaten.

Wil je meer weten over het Power Platform en/of Artemis365? Klik dan op een van onderstaande knoppen.