SOFTWARE PRODUCT MANAGEMENT

wiconic wiconic wiconic wiconic
wiconic wiconic wiconic wiconic
wiconic wiconic wiconic wiconic
wiconic wiconic wiconic wiconic

<Cursus SOFTWARE PRODUCT MANAGEMENT>

Software product managers gaan gebukt onder conflicterende belangen en hoge druk om kort-cyclisch te leveren

Het managen hiervan vereist brede kennis en kunde. Zonder deze vaardigheden lopen software product managers marktkansen mis en verslechtert de marktpositie van hun producten.

Software Product Management is inmiddels een gevestigde discipline geworden in veel industrieën. Vooral de laatste tien jaar rollen steeds meer software product bedrijven – zoals Microsoft, IBM en SAP – professional Software Product Management uit in hun organisaties.

De rol van Software Product Manager is van strategische waarde voor het economisch succes van een software product. Succesvol software product management leidt tot het leveren van de juiste producten voor de juiste markt, op het juiste moment, met de juiste prijs. Tijdens de cursus leer je alles om een succesvolle Software Product Manager te zijn. Een software product manager is verantwoordelijk voor het beheer van software met als doel duurzaam succes te behalen gedurende de levenscyclus van een softwareproduct. Dit verwijst in het algemeen naar economisch succes, dat uiteindelijk wordt weerspiegeld in de gegenereerde winst.

<Wat leer je?>

Software product management cursus in het kort.

Samen met vakgenoten ontwikkel jij je in 3 werkdagen tot software product manager. In deze tijd zal je ervaringen delen, van elkaar leren en samen beter worden. Aan het eind bestaat een mogelijkheid voor een examen dat leidt tot een internationaal erkend ISPMA certificaat.

<CURSUS PROGRAMMA>

Dag 1

1: Introduction. Veel verantwoordelijkheid, weinig autoriteit. Hoe positioneer je jezelf als software product manager en hoe past je rol in het SPM competence model?
High-level overzicht van het SPM Model.

2: Product Strategy (deel 1). Software product managers zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie voor het product (of platform) en voor het ondersteunen en updaten ervan in de loop van de tijd.
Hoe het product evolueert in een strategische tijdsbestek.

Dag 2

3: Product Strategy (deel 2). Software product managers zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie voor het product (of platform) en voor het ondersteunen en updaten ervan in de loop van de tijd.
Hoe het product evolueert in een strategisch tijdsbestek.

4: Product Planning. Product planning is de combinatie van processen die worden gebruikt voor het omzetten van de product strategie en externe inzichten in een uitvoerbaar plan. Dit vormt de basis voor het product team.
Productstrategie omzetten naar een uitvoerbaar plan.

Dag 3

5: Strategic Managament. Leer de activiteiten die bij het Strategisch Management horen kennen. Hierbij ga je beter begrijpen wat de rol van een productmanager in relatie tot deze activiteiten inhoudt.
Het strategisch management binnen een organisatie.

 

6: Orchestration of Functional Areas. De werkverdeling in een bedrijf dat software producten ontwikkelt, impliceert meestal dat er afzonderlijke functionele gebieden zijn met eigen verantwoordelijkheden, taken, doelstellingen en eigen cultuur. Wat de productmanager moet weten over de orkestratierol.

7: Wrap Up. Welke stappen ga ondernemen na deze cursus? Welke uitdagingen kom je tegen en welke opgedane strategieën pas je toe?
Vertaal Kennis Naar Actie.

 

8: Exam (optioneel). Zet je opgedane kennis om naar een aantoonbaar certificaat.
Ga naar huis met een certificaat in handen.

<PRAKTISCHE INFORMATIE>

Tijdsduur: De cursus duurt drie aaneensluitende volle werkdagen op locatie met een optioneel examen achteraf.

Kosten: De kosten van de cursus bedragen € 2.495,- excl. BTW. Hierbij zit een lunch op locatie inbegrepen.
Optioneel kunt u kiezen hierbij een examen af te nemen. De kosten voor het examen bedragen € 295,- excl. BTW.

Locatie: De cursus wordt op locatie in de regio Utrecht gegeven.

De taal: De cursus wordt gegeven in het Engels. Hierbij is het van belang dat u engels kunt begrijpen en spreken. Het examen betreft een multiple choice examen in het engels.

Examen: Het ISPMA Certified Software Product Manager examen staat los van de cursus. Het is mogelijk de cursus met of zonder examen te volgen. Dit betreft een Multiple Choice examen. De examenkosten zijn niet inbegrepen in de cursuskosten. Examen kosten bedragen € 295,- excl. BTW.

<WANNEER VINDT DE SPM CURSUS PLAATS?>

27 tot en met 29 september 2022
Software Product Management
€ 2.495,- excl. BTW (examen optioneel € 295,- excl. BTW)
3 werkdagen

<Meld je aan voor deze cursus>